További cikkeink a témában

Fehérjedús diéta

Szakértőnk, Szarka Dorottya dietetikus írása A fehérje diéta igen méltó helyet foglal el fehérjedús diéta legnépszerűbb diéták rangsorában, nem véletlenül!

fehérjedús diéta

A helyesen összeállított étrend hatékonyan működik, hiszen a tápanyagok szénhidrát, zsír, fehérje aránya, elosztása megváltozik a szokásoshoz képest: alacsonyabb lesz a szénhidrát- és a zsírbevitel, de nő a proteinfogyasztás.

Ha az elsődleges energiaforrást, a szénhidrátot csökkentjük táplálkozásunk során, a szervezet kénytelen saját raktáraihoz, a zsírraktárakhoz nyúlni.

Testépítő és fitness diéta olcsón - Izomépítés olcsón

Teszi mindezt akkor, ha elegendő fehérjét veszel magadhoz! Máskülönben az izmaidból fogysz!

  • Verhetetlen a fehérje diéta napi gramm szénhidráttal
  • A leggyorsabb fogyókúra: zsírfaló fehérje-diéta - Részletes étrenddel - Fogyókúra | Femina

A fehérje diéta buktatóiról, helyes kivitelezéséről már volt szó egy korábbi cikkemben. Most mutatom, hogyan csináld jól a gyakorlatban!

Ezek is érdekelhetnek

Rövid összefoglalás A jól összeállított magas fehérjetartalmú diéta nagy előnye, hogy nem szükséges drasztikus módon csökkenteni fehérjedús diéta szénhidrát-fogyasztásod, tehát lesz erőd, energiád, sőt, még sportolni is tudsz mellette. Röviden: nem kell éhezni, és alapvetően egyszerű követni.

  1. Hogyan lesz a fehérje diéta a titkos fegyvered?
  2. A fehérje diéta - Mit érdemes tudni róla?

Vedd figyelembe a leggyakoribb tévhiteket! Bármibe is kezdesz, előtte mindig tájékozódj! A fehérjék nem kalóriamentes tápanyagok, 1 grammjuk 4,2 kcal-t végbélrepedés diétája. Ha csak a fehérjebeviteled növeled, de a szénhidrát és a zsír arányain nem változtatsz, az ellenkezőjét éred el: hízni fogsz.

Kapcsolódó cikkek

Ez a fájó igazság. A tojás, a tej, tejtermékek, a halak, tengeri élőlények, egyéb húsok is sok proteint tartalmaznak, de még egy vegán étrendet is össze lehet fehérjedúsan állítani.

Az étrend lényege tehát az lesz, hogy kevesebb szénhidrátot, zsírt, de több fehérjét fogsz enni! Minden étkezésed tartalmazzon teljes értékű fehérjét vegyes táplálkozás esetén állati eredetű fehérjét, vegánoknál össze kell kombinálni! További gyakorlati tanácsok A napi fehérjebevitelbe a gabonákból, magvakból, egyes zöldségekből származó fehérjék is beleszámolandók, nem csupán a hús, hal, tojás, tej, tejtermékek!

  • A fehérje diéta - Mit érdemes tudni róla?
  • FEHÉRJE DIÉTA – Panhellen
  • Fehérjediéta – 1 hét, mínusz 2 kg! | Diéta és Fitnesz

Meglepődsz majd, mennyi proteint tartalmaz pl. Növényi fehérjével pedig még a vesédet sem terheled annyira! A megemelt fehérjebevitelhez viszont sok esetben étrend-kiegészítő proteinpor alkalmazására van szükség.

Hogyan lesz a fehérje diéta a titkos fegyvered?

Túlzásba ne vidd: napi 1 adag elég. Válassz hozzáadott cukortól menteset!

fehérjedús diéta

Pontos kalória- zsír- szénhidrátértéket nehéz adni, hiszen nem mindegy, mennyi zsiradékot használsz főzéshez; milyen zsírtartalmú tejtermékeket használsz, illetve hogy megfelelő-e számodra a köretmennyiség.

Természetesen nem szükséges minden ebédre, vacsorára más-mást enned, én csak egy változatos, inspiráló étrendet igyekeztem összeállítani. Ha maradsz a hagyományos rozskenyérnél, adalékanyagmentes teljes kiőrlésű s ha lehet, valódi kovászolt kenyérnél, az is rendben van!

fehérjedús diéta