Fogyókúra tejtermékekkel. Diétás tejtermékek
Tartalom
Fogyókúra, több tejtermékkel!
A fogyókúra során könnyebben elérhetik az áhított célt azok, akik több tejet és tejterméket fogyasztanak, ami a bennük lévő D-vitaminnak köszönhető — mutatták ki izraeli kutatók, fogyókúra tejtermékekkel a vital.
ABen-Gurion Egyetem munkatársai túlsúlyos, 40 és 65 év közötti férfit és nőt vizsgáltak, akik két éven keresztül alacsony szénhidráttartalmú, alacsony zsírtartalmú, illetve mediterrán étrend szerint étkeztek.
A diétás módszertől függetlenül átlagosan hat kilótól szabadultak meg a vizsgálat során azok, akik a legtöbb tejet és tejterméket, és ennek köszönhetően a legtöbb, napi kb. Ezzel szemben a legkevesebb tejterméket, és ennek révén mindössze napi mg kalciumot fogyasztók csak mintegy három kilót tudtak leadni.
A kalcium bevitt mennyisége mellet a kutatási adatok alapján a D-vitamin vérben lévő szintje is jelentősen befolyásolja a fogyókúrás módszerek sikerességét: minél magasabb a D-vitamin szintje, annál több plusz kilótól tudunk megszabadulni.
Danit Shahar, a Ben-Gurion Egyetem kutatója. A kutatás részletes leírása az American Journal of Clinical Nutrition fogyás megállása szaklapban olvasható.
Felhasznált forrás: MTI