Fogyni vágyó
Fogyni vágyó A babot és a csülköt a főzést megelőző este külön-külön hideg vízbe áztatjuk.
Másnap mindkettőt leszűrjük. A csülköt nagy lábasba tesszük, felöntjük annyi vízzel, amennyi jól ellepi, felforraljuk, majd lefedve, kis lángon főzni kezdjük. Közben megtisztítjuk a zöldségeket, a sárgarépát és a petrezselyemgyökeret kisujjnyi hasábokra vágjuk.
Tanácsok fogyni vágyóknak - 1. rész
Amikor a hús félig megpuhult, hozzáadjuk a babot, a zöldséghasábokat, az egészben hagyott vöröshagymát, és ízesítjük aprított zellerzölddel, paprikakrémmel és ételízesítővel. Továbbra is lefedve, kis lángon készre főzzük.
Közben a kolbászt felkarikázzuk, serpenyőben zsírjára sütjük. Szűrőlapáttal kiemeljük, a visszamaradt zsírjából a liszttel rántást készítünk.
A tűzről levéve meghintjük pirospaprikával, hozzákeverjük a zúzott fokhagymát, és hűlni hagyjuk. A kész levesből kiemeljük a csülköt és a hagymát. Fogyókúrás főételek kihűlt rántáshoz fokozatosan néhány merőkanálnyi levest adunk, kézi habverővel simára keverjük, végül besűrítjük vele az ételt.
A húst falatnyi darabokra vágjuk, és a kolbásszal együtt a levesbe rakjuk. Pirított kenyérrel tálaljuk.