GAPS DIéTA: BéL- éS PSZICHOLóGIAI SZINDRóMA - AZ EGÉSZSÉG -

Gap diéta. GAPS diétával az egészségért

A páciens kiinduló állapotának súlyosságától és tüneteinek javulásától függően gyorsabban vagy lassabban tud végighaladni a programon: elképzelhető például, hogy az Első Szakaszon egy-két nap alatt átjut, míg a Második Gap diéta hosszabban időzik.

A Bevezető Diéta követése mindazoknál elengedhetetlen, aki súlyos emésztési problémákkal küzdenek.

 • Az vagy, amit megeszel
 • Étrend beállítás
 • Olcsó fogyókúra étrend
 • GAPS DIéTA: BéL- éS PSZICHOLóGIAI SZINDRóMA - AZ EGÉSZSÉG -

Hasmenésnél, hasi fájdalmaknál, puffadásnál és a székrekedés bizonyos eseteiben gap diéta Bevezető Diéta gyorsan mérsékli a tüneteket és segít elindítani az emésztőrendszer gyógyulási folyamatát. Még egészséges emberek gyógyítására is javasolt: ha Ön vagy gyermeke elrontja a gyomrát vagy hasmenéssel küszködik és néhány napon át követi a Bevezető Diétát, a tünetek gyorsan és nyomtalanul elmúlnak bármiféle gyógyszeres kezelés nélkül.

gap diéta

Makacs székrekedés esetén a lehető legkorábban, már a Bevezető Diéta Második Szakaszában vezesse be a reggel fogyasztott frissen facsart sárgarépa levet mellyel egyidejűleg adjon a páciensnek tőkehalmáj olajat is.

A lé az epetermelést serkenti, s a legtöbb makacs székrekedés éppen ez elégtelen epeműködésnek tudható be.

GAPS étrend

Amikor az emésztőrendszerbe nem érkezik megfelelő mennyiségű epefolyadék, a táplálékban lévő zsírok nem tudnak megemésztődni, hanem ehelyett sókkal reakcióba lépve szappanos állagúvá alakulnak, s székrekedést okoznak.

A tejtermékek fogyasztásától való tartózkodás szintén hasznos segítség székrekedés esetén.

 1. Csípő fogyás gyorsan
 2. Teljes GAPS Étrend |
 3. Gyors fogyás napok alatt
 4. GAPS A neurológiai-pszichiátriai korképeknél is jellemző, hogy egyesek minden áron valami egyszerű ok-okozati összefüggést szeretnének felmutatni, hogy eladják a maguk fantasztikus gyógyító étrendjét, étrend-kiegészítőjét vagy varázsmódszerét.
 5. GAPS diétával az egészségért | Well&fit

Az étel allergiák és intoleranciák esetén szintén javasolt a Bevezető Diéta követése annak érdekében, hogy a bélfal begyógyulhasson. Ez azért alakul ki, mert az abnormális flóra károsítja a bélfalat.

Bevezető Diéta |

Ennek következtében a tápláléknak nincs esélye rendesen megemésztődni, mielőtt felszívódna a sérült bélfalon keresztül, s a vérbe került emésztetlen alkotórészekre immunreakciót ad a szervezet. A legtöbb ember megpróbálja kideríteni, pontosan mire is érzékeny vagy allergiás, azonban a sérült bélfalon keresztül a legtöbb tápanyag részlegesen emésztve kerül a keringésbe, ezek különféle reakciókat okoznak, melyek némelyike azonnali, némelyike viszont késleltetett egy nap, néhány nap vagy akár néhány hét elmúltával is mutatkozhat immunválasz.

gap diéta

Mivel a reakciók átfedik egymást, gyakorlatilag lehetetlen egyértelműen megállapítani, hogy a páciens adott napon éppen mire reagált. Az étel allergia tesztek közismerten megbízhatatlanok: ha volna elég anyagi forrásunk arra, hogy két héten át napi két alkalommal teszteljük a pácienst, azt tapasztalnánk, hogy mindenre allergiás, amit megeszik.

Natasha Campbell fejlesztette ki. A támogatók kijelentik, hogy számos rendellenességet képes kezelni a gyulladásos bélbetegségtől az autizmusig. Ez az étrend az as években az emésztési rendellenességek kezelésére kifejlesztett speciális szénhidrát-étrenden alapul. Alapjában véve a GAPS egy eliminációs étrend, amely megköveteli a finomított szénhidrátok, szemek, keményítőtartalmú zöldségek és pasztőrözött tejtermékek kivágását.

Mindaddig, amíg a bélfal sérült és áteresztő marad örök időkig zsonglőrködhetünk a különféle ételek táplálkozásból gap diéta kivonásával, mégsem jutunk sehová.

Tapasztalataink azt mutatják, hogy a bélfal gyógyítására érdemes összpontosítanunk, s Bevezető Diéta pontosan ezt célozza.

 • Az emésztési zavarral küzdők megfelelő étrendjének az összeállítása nem nagy ördöngösség, hiszen ezt az étrendet már felfedezték, és több mint 60 éve nagyszerű eredményt érnek el vele az emésztési zavarokkal küzdő emberek gyógyításában, a legsúlyosabbakat is beleértve, mint például a Crohn — betegség vagy a colitis ulcerosa másképpen fekélyes vastagbélgyulladás.
 • Fogyas 2 honap alatt
 • 4 hetes diéta
 • Az vagy, amit megeszel 2. rész - GAPS étrend :: Viddtobbre

Amint a bélfal állapota rendeződött, az ételek emésztése és felszívódása is megfelelő lesz, és a legtöbb étel allergia és intolerancia magától megszűnik. Mindazok, akiknek nincsenek súlyos emésztési zavaraik vagy allergiájuk, egészen gyorsan végighaladhatnak a Bevezető Diétán.

Teljes GAPS Étrend

Azt azonban az ő esetükben is javasoljuk, hogy ne álljanak rá egyenesen és azonnal a Teljes GAPS Étrendre, hiszen a Bevezető Diéta adja a legjobb esélyt arra, hogy a páciens gyógyulási folyamata optimálisan haladjon az emésztőrendszerben és a test többi részén egyaránt. Voltak néhány olyan eset, amelyben a Bevezető Diéta átugrása elhúzódó, nehezen kezelhető problémákhoz karnitin gyógyszer. A sütemények és a gyümölcsök ez esetben is maradjanak ki az étrendből néhány hétig, és később is csak korlátozott mennyiségben, a főétkezések közötti kisebb tízóraik vagy uzsonnák formájában kerüljenek vissza.

gap diéta

Ezek semmiképpen nem helyettesítik a fő étkezéseket, melyekben az otthon készített erőlevesek, húslevek, levesek, raguk és természetes zsírok nem opcionális, hanem kötelező elemek.

Minden reggel kezdje a páciens a napot egy pohár szénsavmentes ásványvízzel vagy szűrt vízzel, s fogyasszon mellé a probiotikumot.

gap diéta

Győződjön meg róla, hogy a víz szobahőmérsékletű. A hideg víz súlyosbíthatja a páciens állapotát. Csak az ajánlott ételek listáján szereplő élelmiszerek fogyaszthatók, a páciens nem ehet semmi egyebet. Az Első Szakaszban a legdrasztikusabb tünetek hasi fájdalmak, hasmenés, székrekedés gyorsan elmúlnak.

Mindazonáltal, amikor egy-egy új étel bevezet, a hasmenés, fájdalom vagy 2 hetes francia diéta emésztési tünetek visszatérhetnek.

Ez annak a jele, hogy a páciens még nem áll készen az adott étel bevezetésére. Ilyenkor várjon egy hetet, majd próbálkozzon ismét.

GAPS diéta: Bél- és pszichológiai szindróma

Amennyiben valódi étel allergiát gyanít ami veszélyes lehetaz adott étel bevezetése előtt feltétlenül végezzen Érzékenységi Tesztet. Érzékenységi Teszt: Az esti lefekvés előtt vegyen egy cseppnyit a kérdéses ételből ha szilárd ételről van szó, mixelje össze egy kis vízzel és helyezze a páciens csuklójának belsejére. Hagyja a cseppet megszáradni a bőrön, majd engedje aludni a fogyokura dieta. Reggel ellenőrizze gap diéta bőrfelszínt: ha erősen vörös foltot lát, néhány hétig kerülje az adott ételt, majd próbálkozzon ismét a teszttel.

Amennyiben nincsen bőr-reakció, fokozatosan, egészen apró mennyiséggel kezdve vezesse be az adott ételt a páciens táplálkozásába.

gap diéta