1. Időszakos koplalás

Legjobb diéták

legjobb diéták

Írta: Váczy Anikó A legnagyobb meglepetés, hogy a népszerű Ketogén diéta csak a Melyek a legjobb diéták, amiket érdemes követni? A legjobb diéták legjobb diéták idén egyértelműen a mediterrán- és a DASH diéta lettek, hiszen legjobb diéták a legjobb általános diétákban nyertek, hanem szinte minden kategóriában taroltak. Az aranyérmes Mediterrán diétát hazánkban sem kell bemutatni, a főként zöldségeken, gyümölcsökön, teljes kiőrlésű gabonákon, magvakon, tengeri halakon és olívaolajon alapuló étrend ugyanis igazán tápanyagdús és sokak által kedvelt.

A 8 legjobb diétás módszer hatékony fogyáshoz

A DASH-t, azaz a magas vérnyomás megállításának elősegítésére kifejlesztett diétás étrendet, azonban itthon már jóval kevesebben ismerik. A kettő kombinációján alapuló MIND nevezetű diéta pedig az előkelő negyedik helyet szerezte meg.

legjobb diéták

Ez annyiban rendhagyó, hogy fókuszában nem is a fogyás, hanem az agyi funkciók egészségének támogatása és a mentális hanyatlás megelőzése áll. A köztük levő, harmadik hely pedig a Flexitáriánus diétáé lett, amely alapvetően vegetáriánus alapokon nyugszik, de megengedi a húsévest is, kiegyensúlyozott napi ötszöri étkezéssel pedig az egészség megőrzését szolgálja.

 • Ha fogyni szeretnél, akkor kezdésképpen el kell gondolkodnod étrendeden.
 • Bár a diéták főszezonja általában minden évben januárra tehető, aki valóban elszánt, és hatékony fogyásra vágyik, az a gyors súlyleadás helyett a kiegyensúlyozott életmódváltásban hisz.
 • Mit egyek ha le akarok fogyni
 • A 8 legjobb diéta fogyáshoz- íme a leghatékonyabb diétás módszerek
 • Több mint 10 kiló plusz van rajtad? Ez a 2 legjobb fogyókúra - Fogyókúra | Femina

A növényi diéták közül még előkelő helyezést kapott a Nordic- azaz az északi diétaamely nemcsak rendkívül egészséges, hanem egyben környezettudatos is. Ám az Ornish-féle diéta sem hiányzik a rangsor elejéről, amely azért meglepő, mivel pont a trendekkel szemben megy azáltal, hogy komplex szénhidrátokban legjobb diéták zsírszegény étrendet ír elő.

Az elmúlt években egyre többféle diétával találkozhattál, melyek azonban sokszor vagy nem egészségesek, vagy a fogyókúra befejezése után a leadott kilók könnyen visszakúsznak.

Miért kullog a Ketogén és a Whole30 diéta a lista végén? Hogy lehet, hogy az Ornish -diéta jó helyen szerepel a listán, ám a Ketogén a legrosszabbak között van számon tartva az U. News szerint?

legjobb diéták

Mindez annyira nem sokkoló, hiszen a friss kutatások sorra hívják fel a figyelmet az alacsony szénhidrát- és magas zsírtartalmú diéták káros hatásaira. Ráadásul feltételezhetően idővel bebizonyosodik a Ketogén követéséről az is, hogy a szív- és érrendszer egészségére hosszútávon nem előnyös.

 1. Blikk Rúzs Véget ért a DASH diéta nyolc éve tartó egyeduralma: a dietetikusok legjobb diétájának a mediterrán étrendet választották.
 2. A 12 legjobb diéta
 3. Regenor kúra vélemények
 4. Fogyókúra illóolaj
 5. Az 5 legjobb diéta, amivel biztos és tartós lehet a fogyás! | goyser.hu
 6. Rostban gazdag étrend
 7. Betiltott fogyókúrás gyógyszer
 8. Flexibilis diéta étrend

A Whole30 hasonlóan járt, hiszen teljes ételcsoportok, mint a tejtermékek és a teljes kiőrlésű gabonák kiiktatásával nem feltétlenül a gyulladást csökkenti, sokkal inkább súlyos hiánybetegségekhez vezethet.

Whole30 után már csak a Reset és a Dukan diéta található a lista legvégén.

Rizsdiéta - szuper és könnyű fogyókúra 1. rész - BF

A korlátozó diétákról gyors fogyás 5 nap alatt ez a rangsor is megerősítette, hogy korántsem egészségesek. Hogyan rangsorolják a diétákat? Mivel a nyilvánosságra hozott listában szép számmal vannak meglepetések, vagy legalábbis a trenddel ellentmondó eredmények, jogosan felvetődik a kérdés, hogy mi alapján állítja össze a rangsort a U.

Összeállításában számos szakember vesz részt, többek között a legnevesebb táplálkozási szakértők, dietetikusok, illetve olyan orvosok, akik cukor- és szívbetegségekre specializálódtak.

 • Stern Ágnes Számtalan diéta létezik, ami csodás fogyást ígér.
 • De vajon tényleg működnek?
 • Sztárok diétája
 • Már most megvan legjobb diétája, amivel akár 30 kilót is fogyhatsz egy év alatt - Blikk Rúzs
 • Kiderült: ezek legjobb diétái | Well&fit

A listában található 41 diétát 7 különböző kategória alapján osztályozzák, szem előtt tartva többek között azt is, hogy mennyire könnyen követhető és tápanyagdús, illetve, hogy hatékony-e rövid- és hosszútávon is. Fotó: RF.