Leptin diéta

Tihanyi László A szervezetben található egy különös hormonszerű anyag, amit leptinnek nevezünk.

leptin diéta

Jól tudjuk, hogy az étkezéseinket össze kell hangolni a nappali fény mennyiségével. Világosban kell elfogyasztanunk az ételeinket, sötétben már ne együnk.

Éhezés és elhízás, leptin és magnézium Dr. Tihanyi László A túlsúlyos vagy elhízott emberek rendszerint mindig éhesek, függetlenül attól, hogy mennyit ettek korábban, agyuk azt az üzenetet küldi, hogy vigyenek be még több kalóriát. Ráadásul külön paradoxonnak számít, hogy a legtöbb túlsúlyos ember alultáplált, mivel a legtöbb hizlaló, egészségtelen műkaja nem tartalmazza azokat a tápanyagokat, amikre a szervezetnek szüksége van. Általánosságban elmondható, hogy a túlsúlyos, elhízott emberek sok magas feldolgozottságú ételt esznek, rostbevitelük azonban meglehetősen alacsony. Az alacsony mennyiségű rostbevitel a túlsúly kialakulásának egyik fontos tényezője.

A leptin szintje tájékoztatja agyunkat testméretünk valódi voltáról, szabályozza a jóllakottság, illetve az éhség időtartamát és intenzitását. A leptin szint erősen követi a napon belüli ritmust cirkadián ritmus.

Önszabályozó folyamat volna...

Reggel a legalacsonyabb a szintje, majd fokozatosan leptin diéta és a maximumát az éjszaka közepén éri el. Nem mindegy, hogy mikor és mit eszünk, mert ételeink különböző mértékben hatnak a leptin szintre. A zsírfogyasztás a leptin szintre nincs hatással, ezért a reggeli és a délelőtti órákban fogyaszthatunk bátran zsírosabb ételeket.

A szénhidrátok a leptin szintre nagyon erőteljesen hatnak. Szénhidrát fogyasztást követően óra időtartamon belül nagyon jelentős leptin szint emelkedés igazolható.

Következésképpen a szénhidrátokat célszerű a napnyugta környékén fogyasztani, míg a zsírokat és a fehérjéket a reggelivel és az ebéddel fogyasszuk el. A napon belüli cirkadián ritmus hormonális működésünket erősen meghatározza. A napfény hormonja a D3 vitamin hiszen természetes körülmények közt csak a leptin diéta tud termelődnitehát aki D3 vitamint szed, az mindig a reggeli órákban vegye be ezt a vitamint és soha ne délután.

leptin diéta

Ha a napfény hormonja a D3 vitamin, akkor az éjszaka hormonja a melatonin. Alvás közben termelődik és csúcspontja éjjel 2 óra körül van.

leptin diéta

A melatonin felelős a nyugodt, békés alvásért. Ezen felül elősegíti az izomzat növekedését tehát az edzés éjszakai pihenés nélkül mit sem ér és az immunrendszer működését is támogatja.

"+errors[i]+"

E mellett csökkenti a magas vérnyomást, véd a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásával szemben. Tumorsejt ölő hatása is van.

leptin diéta

A modern medicina ezt a sokrétű hatást ki is használja. Még a magnéziumról is bebizonyosodott, hogy izomlazító, vérnyomás csökkentő, szívritmus szabályzó hatása estefelé fogyasztva sokkal jobban érvényesül, mint a reggeli órákban. Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!