Mit ehet egy rákbeteg? Szinte mindent! | Rákgyógyítás

Leukémia diétája

MIT TEHETSZ A RÁK ELLEN? - KÍNA TANULMÁNY - DR. T. COLIN CAMPBELL – ANIMÁLT KÖNYVAJÁNLÓ – [FF]

A prevenció összeállítás kezdőoldala Betegség esetén a korábbi, hagyományos és megszokott táplálkozás diétás módosítást igényelhet. A diéta kiválasztása minden esetben szakember feladata.

epés étrend minta

Általánosan elmondható, hogy az ételek magas rost- mérsékelt cukor- és zsírtartalma mellett a daganatos betegek étkeztetése során kiemelt fontosságú a szükséges fehérjebevitel biztosítása. Ezért elsősorban a leukémia diétája, tejtermékek, tojás fogyasztásán alapuló ún.

fogyás csíkok

A daganatos beteg táplálásában azonban más vegetáriánus étrendek, valamint különböző szerzők által leírt diéták is szóba jöhetnek. A makrobiotikus étrend cukormentes, biomagvakból és biozöldségekből álló elemi növényi étrend, amelyben az állati eredetű termékek felhasználása tilos. A szigorú vegetáriánus étrend az előbbinél enyhébb, jóllehet csak növényi élelmiszerek és élelmi anyagokból, főként gyümölcsből - tevődik össze.

hasról való fogyás

A szemi-vegetáriánus étrendben már a hal, a csirke és más baromfi fogyasztása is megengedett. Szintén bioélelmiszerekből áll a szigorú vegetáriánus Issels-diéta, amely azonban a fehérliszt és a cukor fogyasztását is határozottan tiltja.

fogyásra gyógytea

A nyers zöldségekből és gyümölcsökből álló, hús- és nátriummentes Gerson-diéta célja a test méregtelenítése, illetve a szervezet ellenállóképességének fokozása. Kizárólag orvosi felügyelet mellett alkalmazható.

7 napos diéta étrend

Az Airola-diéta szigorúan tiltja a tojást, a tejtermékeket, a húst, a fehérlisztet, a cukrot, leukémia diétája konyhasót, a kávét, az alkoholos italokat, a teát és a kólaféléket. Friss és szárított gyümölcsök, dió, mazsola, datolya, füge, friss főzelékfélék, és teljes kiőrlésű lisztből készült kenyerek fogyasztását javasolja.

Rák kialakulása Cimkék A leukémiát az érintett fehérvérsejtek típusa és a betegség előrehaladottsága szerint osztályozzák. A limfoid leukémia a csontvelőben lévő fehérvérsejtekben alakul ki. A mieloid leukémia a limfocitákon kívüli fehérvérsejtekben, valamint a vörösvértestekben és a vérlemezkékben is kialakulhat. A leukémiát akut gyorsan növekvő vagy krónikus típusba lassan növekvő sorolják be annak szempontjából, hogy milyen gyorsan fejlődik.

Daganatos betegség és táplálkozás Az egyik legfontosabb dolog, amit tehet annak érdekében, hogy maximalizálja a rákgyógyító kezelés hatását és elősegítse gyorsabb felépülését, hogy a lehető legjobb tápláltsági állapotba hozza magát. Honlapunkon olvashat a megváltozott tápanyagigényről, a megfelelő táplálkozás fő akadályairól, a speciális tápszerek szerepéről.