4 comments

Testkontroll diéta

Mínusz két kiló négy hét alatt! – Tartós fogyás megreformált Testkontroll-diétával

Keress receptre vagy hozzávalóra Testkontroll: érvek és ellenérvek Világszerte sok millió ember követi a testkontroll- más néven szétválasztó diétát, amely az amerikai Harvey és Marilyn Diamond nevéhez fûzõdik. Diétájuk lényege: az étrend zömmel gyümölcsbõl és zöldségbõl áll, a szénhidrátokat pedig külön kell választani a fehérjéktõl.

Az új diéta kialakításakor megtartottuk azokat a részeket, amelyek miatt sokan kedvelik ezt a módszert, megváltoztattuk azokat az elemeket, amelyek csökkentették a fogyás biztonságát, és beépítettünk néhány, a szervezeted salaktalanítását és zsírégetést is elősegítő módszert. Az eredeti Testkontroll-diétát Harvey és Marilyn Diamond fejlesztette ki. Az étrend alapelve, hogy a nap folyamán délelőtt lehetőleg csak friss gyümölcsöket szabad enni, majd

A testkontroll lényege A módszer szerint délelõtt csak gyümölcsöt vagy gyümölcslevet szabad fogyasztani, ebédre gyümölcsöt, salátát, zöldséget, vacsorára zöldséggel együtt valamilyen testkontroll diéta vagy állati eredetû élelmiszert, vacsora után legalább 3 órával ismét gyümölcsöt.

Tészta, kenyér, gabona és magvak megengedhetõek ebédre vagy vacsorára, tejtermékek ­- kivéve a vaj - nem fogyaszthatóak.

gyömbéres fogyókúrás ital készítése csípőről hogyan lehet fogyni

Hús pedig csak mértékkel! Délig csak gyümölcsöt?

Keress receptre vagy hozzávalóra

A fehérje és a szénhidrát szétválasztása A módszer egyik alapja az az elv, hogy a szervezet elkülönült idõszakaszokban ketózis diéta. Eszerint a szervezet - táplálékot felvevõ idõszaka: óra - a beépülési idõszak: óra - a kiválasztás idõszaka: óra közé esik.

Egyik sarkalatos pont: szükségünk van-e tejre? Elméletük másik alappillére az ételek szétválasztásának elve.

Eszerint magas szénhidráttartalmú növényi, illetve magas fehérjetartalmú állati táplálék nem fogyasztható egyszerre, mert az így együtt fogyasztott táplálékok pl. Tartózkodjunk a tejtõl Az elválasztó diéta kidolgozói határozottan ellenzik a tej és tejtermékek fogyasztását.

Fogyókúra helyett TESTKONTROLL

A tejet, tejtermékeket nem tartják jó kalciumforrásnak, mondván, hogy az ember csak növényi eredetû kalciumot képes hasznosítani. Ellenérvek A módszer kritizálói szerint azonban egyik elgondolás sem helytálló.

diéta otthonra lapos has diéta

A felszívódási és anyagcsere-folyamatok alatti energiafelhasználás az energiaszükséglet kb. A második állítással szemben pedig azt hozzák fel, hogy ha az élelmiszerek olyan nagy hányada volna emészthetetlen, mint ahogy a szerzõk állítják, a hagyományos étrend nem súlynövekedéshez vezetne, hanem fogyáshoz.

A növényi és állati élelmiszerek elkülönített fogyasztása pedig kifejezetten hátrányosan érinti a tápanyagok felszívódását.

  • Testkontroll diéta Testkontroll diéta A testkontroll diéta lényege az élelmiszerek, ételek megfelelő kombinációjában, összeállításában van.
  • Zsírdiéta etrend
  • Mínusz két kiló négy hét alatt! – Tartós fogyás megreformált Testkontroll-diétával | Well&fit
  • Testkontroll diétás étrend | Érezd Magad Jól - Diéta és Egészséges életmód

Sok zöldséget ajánl a testkontroll Az ellentábor szerint a tej mellõzése sem helyes, hiszen a friss gyümölcsök jelentéktelen kalciumforrások kivéve a banántés a zöldségek közül is csak néhány tartalmaz nagyobb mennyiséget. Szerintük testkontroll diéta testkontroll-diéta alkalmazásával a fehérje- és kalciumbevitel nem kielégítõ, és egyes vitaminok D, B1, B2, B12 is a kívánatosnál kisebb mennyiségben jutnak a szervezetbe.

Testkontroll diéta

Noelke megújított testkontroll módszere Az idõk során azonban a klasszikus testkontroll-diéta is átalakult. Martin Noelke német orvos módosította, egyúttal egyszerûsítette az amerikai módszert, könnyen követhetõ szabályokat állított fel. Rájött arra is, mi a diéta eredményességének magyarázata: Dr. Noelke szerint a szétválasztó diéta hatására jelentõs mértékben csökken a vér inzulinszintje.

Ez pedig azért fontos, mert az inzulin a zsírszövetek képzõdéséért és gyarapodásáért is felelõssé tehetõ.

görkorcsolyázás fogyás citrin hatása

Noelke alapszabályai - Ha táplálkozunk, a fehérjében, illetve szénhidrátban gazdag táplálékokat nem szabad egyszerre fogyasztani. Ezeket semleges hatású alacsony fehérje- ill.

Testkontroll diéta

Ilyenkor nem szabad burgonyát, tésztát, kenyeret vagy rizst enni! A testkontroll diéta inzulin hatására néhány óra múlva jelentõsen csökken a vér cukortartalma, aminek éhség lesz a következménye. Ezek rosttartalma csökkenti az inzulintermelést és meghosszabbítja a jóllakottság érzetét.

  • Az ételtársítás módszere Az egészség az egészséges életmód eredménye, nem vásárolható meg tablettákban.
  • Fogyókúrás kapszula gyakori kérdések
  • Testkontroll diéta | Testépítek
  • Testkontroll diéta - Dietak

Szénhidrátok: kenyér, gabona, rizs, tésztafélék, burgonya Semleges élelmiszerek: zöldségek, saláta, nyers ételek, tejtermékek, zsiradékok, olajos magvak Fehérjék: hús, hal, tojás A Rostocki Egyetem kutatói tudományos vizsgálatokkal is igazolták, hogy dr. Noelke szétválasztó diétája hatására javul a zsírégetés és csökken a zsírok beépülése a zsírszövetekbe, ami hosszú távon fogyást és az ideális testsúly megtartását biztosítja.

A teljes kiőrlésű lisztből készült kenyér mindenképpen több rostot tartalmaz Ezek is érdekelhetnek.