Egyszerű testépítő étrend - a sietős hétköznapokra!

Testépítők diétája

Tihanyi László

A versenydiéta hozza meg az i-re a pontot, a több hónapnyi valójában több évnyi munka eredménye, végre felszínre kerül. Közben pedig egy embert próbáló és embert formáló időszak ez egy versenyző életében.

Ezek is érdekelhetnek

Praktikus trükkök mindenkinek, formába lendüléshez Mielőtt mindenki tovább lépne, ez a cikk nem a testépítő diéta fortélyairól fog szólni, hanem azokról a praktikákról, amit edzettségi állapottól és nemtől függetlenül, mindenkinek érdemes elsajátítani, ha formába szeretne lendülni. Azt fontos tudni, hogy általában a szezon első versenye előtt, a sportolók nagyjából hónapig testépítők diétája, fokozatosan csökkentett szénhidrát-bevitel, de ugyanolyan intenzív edzések mellett és teszik ezt már több éve.

Véletlenül sem szeretnénk elhitetni senkivel, hogy ezekkel a módszerekkel Kathi Béla színpadi formájához hasonló állapotba kerül a nyárra, de jó adottságokkal, komoly edzésmúlttal akár ez sem kizárható. Azért higgyétek el, a színpadi forma csak kívülről tűnik vonzónak, a dicsőséget leszámítva, ez nem a legkellemesebb állapot a sportolóknak.

Kevesebb tudomány és több ösztönösség jellemezte leginkább az Arnold-korszakot, mégis, ennek az időszaknak a legnagyobb nevei, köztük természetesen Arnold jelentik az etalont a mai napig. Miképpen táplálkoztak akkoriban a testépítők, és milyen módszereket követtek?

A testépítők legfontosabb diétás fortélyai Fokozatosan csökkentett szénhidrátbevitel Ez egyénre szabottan, nemtől, kortól, sportmúlttól, aktivitástól eltérő lehet, mindenki saját magának tapasztalja ki a szükséges mennyiségeket. Sokaknak bevált módszer a napi szénhidrátmennyiségek hintáztatása, vagyis, hogy egyik nap magasabb, másnap alacsonyabb mennyiséget fogyaszt. Arra kell figyelni, hogy a magasabb mennyiség is kevesebb legyen a korábban megszokottnál. Természetesen, másfajta pl. Minden diétának megvan az előnye, hátránya, de egy valamiben megegyeznek: ahogy közeledik a verseny, úgy válnak egyre elviselhetetlenebbé.

A testépítő étrend alapvető szabályai

Rostok fogyasztása a teltségérzetért Korábban nem tartották nagy jelentőségűnek a zöldségfogyasztást, de egyre több sportoló kezdi felfedezni testépítők diétája pozitív hatásait a diétában. Alacsony kalória és magas víztartalmú zöldségek fogyasztása, testépítők diétája jelent túlzott többlet szénhidrátbevitelt, mégis értékes mikrotápanyagokkal látja el a szervezetet.

A brokkoli, zöld salátafélék, kígyóuborka ma már nem hiányozhat egy diétás tányérról. Ezek lúgos hatása és magas rosttartalma miatt az emésztőrendszerre is jótékony hatással vannak, ráadásul kellő mennyiségű folyadékkal fogyasztva teltségérzetet biztosítanak.

Hatályos: Az adatok kezelésével összefüggésben Szolgáltató mint adatkezelő ezúton tájékoztatja a Honlapot igénybe vevő felhasználókat a Honlapon általa kezelt személyes adatokról, a személyes adatok kezelése körében követett elveiről és gyakorlatáról, a személyes adatok védelme érdekében tett szervezési és technikai intézkedéseiről, valamint az érintett felhasználó jogai gyakorlásának módjáról és lehetőségeiről.

Akinek meggyűlik a baja a nagy mennyiségű zöldségfogyasztással, ma már hasznos rostkiegészítőket is talál, melyek könnyen beilleszthetők az étrendbe. Zsírégetés és vízhajtás fokozása Mindenkinek megvannak a saját bevált módszerei, de a növényi kivonatok szinte minden versenydiéta szerves részét képezik.

Az Arnold-korszak diétája!

A naturál versenyzők pedig csak ezekre támaszkodhatnak. A legnépszerűbb ilyen kivonatok: a zöld tea és a csalán.

testépítők diétája

A zöldtea zsírégetést támogató hatása mellett nem elhanyagolható magas antioxidáns tartalma sem. A csalán pedig a népi gyógyászatban is jól ismert veseműködést, vízhajtást támogató hatásáról.

Praktikus trükkök mindenkinek, formába lendüléshez

Ezeket minden nap ajánlott, személyre szabott adagolásban tea formájában fogyasztani. Komplex hatóanyagtartalmú kiegészítők is segítségedre lehetnek, például a stimulánsokat is tartalmazó, Testsúly-kontroll komplexvagy Shredexa gyógynövények vízháztartásra gyakorolt hatását pedig megtapasztalhatod versenyzőink egyik kedvenc kiegészítőjével, a Water Cut termékkel.

Extra fehérjék és aminosavak Csökkentett szénhidrát bevitelt ellensúlyozva, étkezésben a testépítők diétája fehérjebevitel jellemző. Nem csak a napi akár másfél kg hús forrását minőségi csirkemell, tengeri halak, például tilápiade a kiegészítőket is körültekintően kell megválogatni ebben a szakaszban. A versenydiéta kezdetén még fontos szerepet töltenek be a magas fehérjetartalmú italporok, de ilyenkor is a zsír és hozzáadott cukortól mentes izolátum formák, pl.

testépítők diétája

Sportolóink extra módszere, a glutaminbevitel minden mennyiségben, ugye tudjátok, hogy az aminosavak királya ilyenkor is nagyon hasznos kiegészítő. Bizony, a formás izmokért fojtatott harcban, hatalmas segítség, ha többször pattanunk szobabiciklire, taposógépre, esetleg testépítők diétája sétálunk a futópadon, ha heti több alkalommal végzünk cardio edzést.

A leghatásosabb cardio edzésmódszerekről kérdezz meg egyszemélyi edzőt, vagy egy rutinos versenyzőt.

testépítők diétája

A cardio edzéseknek nem kell feltétlenül unalmasnak és szenvedősnek lennie, például, ha valami igazán változatosra és hatásosra vágysz, próbáld ki a Power Cardio tréninget. Szóval hajrá! Neked van még kifogásod idén nyáron?

testépítők diétája

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel! Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!

Szükséges a kardió edzés a fogyáshoz? - Kardió vagy súlyzós edzés?