Kipróbáltam a lehetetlent: elárulom, mi történt a testemmel 3 nap léböjt után

Vízböjt fogyás

Mert a méregtelenítés folyamata akkor indul be igazán, ha az energiád forrását már kizárólag a zsírsejtek képezik több információ itt.

Ez azt jelenti, hogy a háromnapos böjt egyszerűen nem elég a mélyebb problémák feloldására.

  1. A napos vízböjt – vizböjt
  2. Divatos fogyókúrák
  3. Sokszor az éhezés és a lemondások sokasága alapértelmezetten nem is választási lehetőség volt az emberek számára, hanem egy adottság.
  4. 5 nap, 4 kiló - Fogyókúra | Femina
  5. A léböjt kúra segít megszabadulni a felhalmozódott mérgektől, fokozza a szervezet saját gyógyító képességét.
  6. Fogyókúra Fogyásig isszuk magunkat A böjt célja a méregtelenítés, aminek mellékhatása a fogyás.

Ha az első néhány háromnapos vízböjt átélését nehéznek érezted, teljesen érthető, hogy számodra egy napos böjtnek még a gondolata is ijesztő. Engedd meg, hogy meggyőzzelek arról, hogy ez a feltételezés valójában nem helytálló, nincs így. A tested a háromnapos böjt során a ketózis létrehozásával elvégzi a legnehezebb munkát — mialatt üzemanyag tartályod is üresen üzemel.

A harmadik naptól a ketózis folyamata egyre hatékonyabbá válik, és így könnyebbnek és energiával telítettnek érzed majd magad, egy jól olajozottan működő motorhoz hasonlóan. A böjtölés egyre inkább a mindennapi étkezés szorító igényétől való felszabadulás ünnepléséhez hasonlít majd.

Emberkísérlet kimaxolva – kipróbáltam a 10 napos léböjtkúrát

Ez a szabadság, valamint a könnyebb test és tisztább tudat olyan jó érzéssel tölt el, hogy sokan a böjt végén ténylegesen vonakodva térnek vissza a normális táplálkozáshoz. Ez valóban az igazi létezés csodálatos tisztasága, az étel szükségletek és függőségek eltérítő és elnyomó hatása nélküli lét. Ahogyan a harmadik nap végére gyógyító metabolizmusod beindul, emésztő rendszered szintén fokozatosan befejezi normális működését.

Táplálkozási szakember a böjtről és étkezésről - Podcast összefoglaló

Ennek eredményeként ezután éhezési gyötrelmeid többsége enyhülni kezd. Mivel emésztésed le fog állni, különösen fontos, hogy figyelj arra, mind a háromnaposnál hosszabb böjtölést megelőző mind az azt követő időszakokban, hogyan és mit eszel. A böjtölés megkezdése előtti átmeneti időszak azért fontos, mert nem akarhatod az emésztést addig lezárni, amíg beleidben vízböjt fogyás táplálék van.

choco lite dm ár

Megrohadna benned. Ez nem jó ötlet. Ha megrohadna, akkor a mérgező melléktermékek nem segítik testedet — különösen éppen akkor, amikor célod éppen a méregtelenítés.

fogyókúrás uzsonna ötletek

A böjtöt követő átmenet pedig azért különösen fontos, mert emésztési rendszered hibernált. Nem képes azonnal emészteni.

Már a tavasz is elmúlt, de néha még mindig úgy érzed, mintha téli álmot aludnál?

Óvatosan és körültekintően kell felébresztened, könnyen emészthető ételekből kis mennyiségek fogyasztásával. Ellenkező esetben kiábrándult leszel! Éppen úgy, ahogyan egy hosszú böjt elején a bélben maradó étel vízböjt fogyás, most is hasonló eset fordulhat elő. A levek, a legegyszerűbb gyümölcsök és a zöldségek kivételével bármilyen más élelem leülepedik a gyomrodban mindaddig, amíg emésztő rendszered képes megbirkózni a feladattal. Az ébresztés néhány napot vehet, illetve vesz igénybe.

A 7-10 napos vízböjt

Saját tapasztalataim szerint normális étvágynál böjt fogyókúrás tornák otthon a normális étkezéshez való átmenet hossza nagyjából azonos a böjtölés időtartamával. Emlékszem arra, hogy amikor az első hétnapos vízböjtöm végét megünnepeltem egy pizza elfogyasztásával, micsoda telítettségi érzet töltött el.

l karnitin tabletta

Napokkal később is szó szerint mintha egy kőtömb nehezedett volna a gyomromra… Felesleges mondanom, hogy utólag megtanultam a leckét!

Tehát valójában mi is történik a napos böjt alatt?

Drasztikus fogyókúra léböjt kúrával?

Mit érzel valójában? Bár, idővel, sokkal könnyebbé — egyenesen élvezhetővé- válik és a ketózisra való átállás folyamata fel fog gyorsulni. Tudni fogod, hogy ez mikor következik be. A leheleted büdös lesz.

Léböjt kúra fogyás

Verítéked és általában a testszagod kellemetlenné válik, hiszen bőröd kibocsátja azokat a mérgeket, melyek szó szoros értelemben életed nagy részében bensődben felhalmozódtak. Nem, ez tényleg nem egy társasági elfoglaltság!

diéta németül

Ugyanakkor a testedből távozó visszataszító dolgok közvetlen megtapasztalása késztethet arra, hogy még inkább értékeld a vízböjt fogyás való megszabadulást!

Ez egyben erőt ad a jövőbeni böjtölések folytatásához, hogy ne azzal törődj, kezdetben ezek mennyire kemények lehetnek. Tényleg olyan íze volt, mint a méregnek. A méregtelenítés vese- és izomfájdalmakat is okozhat, de általában ez sokkal elviselhetőbb, mint az első három napban megtapasztaltak, amikor az energia szinted mélyponton volt.

Kipróbáltam a lehetetlent: elárulom, mi történt a testemmel 3 nap léböjt után

Lesznek periódusok, amikor fizikailag kifejezetten jól érzed magad, tudatod tiszta és nyugodt, aztán ez átmegy egy mélyebb tisztulási szakaszba, amikor gyengébbnek és rosszabbul érzed magad. A hosszabb böjtök során a dolgok állandóan változnak. Óráról órára.